Volledig scherm
Protest tegen herbouw van de Knorhof in januari 2018. © William Hoogteyling

Burning Souls houdt protesttocht tegen nieuwe varkensstal Erichem

ERICHEM - Onder de noemer 'Nooit meer Knorhof' is er eind juli een protesttocht tegen de plannen voor een nieuwe varkensstal in Erichem. 

De tocht staat gepland voor vrijdag 27 juli, omdat het dan één jaar geleden is dat de oude stal, de Knorhof, afbrandde. Hierbij kwamen 20.000 varkens om. 

Eigenaar Adriaan Straathof wil nu een grotere varkensstal terugbouwen. Dit moet de mogelijkheid geven voor meer ruimte voor de varkens, en voor de inpassing van natuur in het complex. 

Dode dieren herdenken

De protestmars wordt georganiseerd door de organisaties Burning Souls, Animal Rights en de Partij voor de Dieren Buren. Bij de overblijfselen van de afgebrande stal willen de verenigingen de dode dieren herdenken. 

Zij zien de plannen als 'onacceptabel'. 'Wij zijn faliekant tegen een nieuwe vleesfabriek van de beruchte varkensbaron', melden ze. Ze benadrukken dat het een geweldloos protest is. Tijdens een van de besprekingen van de gebeurtenissen bij De Knorhof in januari was ook al protest.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland