Volledig scherm
PREMIUM
Lingewaarde-bewoner Ben Jansen en verzorgster Charalde van Dijk. © Raphael Drent

Complimenten voor zorgcentrum: 'Eén pluim? Ze verdienen er wel twee'

TIEL - Mede dankzij het werken volgens 'Rijnlandse' pricipes is Zorgcentra De Betuwe door de inspectie beloond met 'een dikke pluim'. Maar hoe verloopt de nieuwe werkwijze in de praktijk? Charalde van Dijk van Lingewaarde in Tiel vertelt.

Quote

Fouten maken mag, zo lang je er maar van leert

Charalde van Dijk, Werknemer Zorgcentra De Betuwe

De 28-jarige Charalde van Dijk uit Leerdam werkt al 8 jaar bij Zorgcentra De Betuwe, waarvan de laatste anderhalf jaar  op de locatie Lingewaarde in Tiel. Van Dijk heeft de switch naar het Rijnlands werken vanaf 2015 van dichtbij meegemaakt en is content met de nieuwe manier van werken.

,,We worden tegenwoordig vrijgelaten om te doen wat we nodig en wenselijk vinden voor de cliënten en mogen creatief denken en zelf oplossingen aandragen. En fouten maken mag, zo lang je er maar van leert. Kortom: medewerkers hebben veel meer ruimte dan vroeger.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland