Spreeuwen zwermen in de buurt van Maurik
Volledig scherm
Spreeuwen zwermen in de buurt van Maurik © Ronald Verwijs

Coronaproof en fascinerend theater: spreeuwenzwerm in de schemering

MAURIK - Theaters en schouwburgen mogen sinds gisteren weer mondjesmaat open, maar slechts weinigen kunnen daar van genieten. Gelukkig zijn de spreeuwenzwermen er nog in Rivierenland.

 1. ‘Waarom zijn de achterlichten van een auto rood in plaats van groen?’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Waarom zijn de achterlich­ten van een auto rood in plaats van groen?’

  ‘Waarom is nooit besloten om achterlichten van een auto groen te maken?’, vraagt lezer John van Raaij in de wekelijkse vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Groen staat in de regel voor veiligheid en rood voor gevaar. Wanneer ik nu in het donker onderweg ben, zie ik maar één kleur: rood. Wanneer automobilisten op de rem trappen, wordt het rood weliswaar feller, maar bij sommige auto’s is er geen verschil meer te zien. Als ik achter allemaal groene achterlichten zou rijden, valt het gegarandeerd meer op wanneer iemand op de rem trapt en zijn achterverlichting rood zou kleuren.’
 2. Buren ontziet hondenbezitters en verkeerslessen alsnog, gemeentehuis wordt verkocht
  PREMIUM
  1

  Buren ontziet hondenbe­zit­ters en verkeers­les­sen alsnog, gemeente­huis wordt verkocht

  MAURIK - De grote bezuinigingen staan recht overeind, maar de gemeenteraad van Buren koos er dinsdag kort voor middernacht toch voor om enkele bezuinigingen te schrappen die inwoners hard raken. Zo blijven er gratis hondenpoepzakjes, wordt de hondenbelasting toch afgebouwd en blijft de gemeente betalen voor verkeerslessen- en diploma's voor basisscholieren. Ook is er steun voor Theater Heerenlogement.

Rivierenland