Kinderen brengen op de jaarlijkse dankdag spullen naar de kerken, zoals hier in Ede. In Lienden gebeurt dat woensdag ook door leerlingen van de Eben Haëzerschool, de ingezamelde etenswaren en andere spullen worden verdeeld door de kerkelijke hulpinstelling Dorcas
Volledig scherm
PREMIUM
Kinderen brengen op de jaarlijkse dankdag spullen naar de kerken, zoals hier in Ede. In Lienden gebeurt dat woensdag ook door leerlingen van de Eben Haëzerschool, de ingezamelde etenswaren en andere spullen worden verdeeld door de kerkelijke hulpinstelling Dorcas © Herman Stöver

Dankdag doorstaat in Lienden en Kesteren de seculiere storm

KESTEREN/LIENDEN - De Dankdag voor Gewas en Arbeid is springlevend in protestantse kerken in Rivierenland. ,,Het is een welkome jaarlijkse oefening in dankbaarheid”, zegt de Liendense dominee Hak.

De protestantse kerken stromen woensdag vol en alle reformatorische en veel andere protestantse scholen zijn gesloten. De jaarlijkse Dankdag voor Gewas en Arbeid overleeft de seculiere storm. ,,Ik ben ook in dit opzicht hoopvol gestemd over de toekomst”, zegt de Liendense dominee K. Hak.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland