Volledig scherm
PREMIUM
Willem Budding verzegelt het zeil boven zijn kersenboomgaard nu het seizoen is afgelopen. © William Hoogteyling

De late Betuwse kers komt er aan bij Willem Budding in Aalst (Lienden)

AALST/KESTEREN - Het Betuwse kersenseizoen wordt langer. Volgend jaar verwacht fruitteler Willem Budding uit het buurtschap Aalst, gelegen tussen Kesteren en Lienden, dat hij in zijn boomgaard flink wat kersen kan oogsten van een nieuw ras, de Finale: ,,Het is een stevige kers, maar wel lekker zoet.’’ Het kan het Betuwse kersenseizoen maximaal drie weken verlengen, tot eind augustus.

Vorig jaar heeft Budding driehonderd boompjes van de Finale aangeplant en dit jaar nog eens driehonderd: ,,We hadden dit jaar al een kleine oogst, zo'n twaalfhonderd kilo kersen, van die vorig jaar aangeplante boompjes. Maar die bomen, laagstammetjes of struiken, gaan in de komende jaren veel meer kersen opleveren. Het was nu nog maximaal vijf kilo per boompje, maar dat kan gaan groeien tot meer dan twintig kilo verwachten we. Volgend jaar verwacht ik een serieuze oogst, tot eind augustus aan toe.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland