De frietkraam in Beusichem
Volledig scherm
De frietkraam in Beusichem © William Hoogteyling

De snackwagen is weer terug in Beusichem

BEUSICHEM - Je ziet ze steeds minder, maar in Beusichem staat er sinds deze week weer één: een ouderwetse snackwagen. Mauriker Hennie Baauw stond enige tijd met zijn wagen in Culemborg, maar is net verhuisd naar Beusichem. Vlakbij de rotonde naar recreatiegebied De Meent.

 En hij valt met zijn neus in de boter, want restaurants moeten hun deuren sluiten maar een snackwagen mag ondanks de corona-maatregelen wel: ,,Ik let wel goed op hoor, ik vraag mijn klanten om goed afstand te bewaren van elkaar. Dat vind ik ook belangrijk.’’ De snackwagen is populair, vooral bij de jeugd.

Corona

Baauw was van plan om een unit tegen zijn wagen aan te zetten, waardoor klanten aan tafel zouden kunnen eten: ,,Maar toen ik hoorde van die corona-maatregelen heb ik die unit en die tafels maar laten zitten. Dat mag nu niet.’’ 

Oerfriet

Baauw merkt dat vooral zijn friet in de smaak valt: ,,Ja, dat blijft toch de topper. Zeker die friet die ik heb: dat is Oer-friet van Aviko. Dat zijn verse aardappelen en ze komen ook echt niet uit de diepvries. Je kan ze in de winkel niet kopen, het is exclusief voor de snackbars. Ik heb ze.’’ Hij staat van dinsdag tot en met vrijdag, tussen 11 en 19 uur, friet te bakken in Beusichem. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland