Volledig scherm
De grote brand vorig jaar bij de 'oude' Knorhof. 20.000 varkens kwamen daar om. © ANP

Dierenactivisten dwarsbomen infoavond over megastal Knorhof

BUREN/KAPEL-AVEZAATH - Aangekondigde demonstraties van dierenactivisten hebben ertoe geleid dat de infoavond over de herbouw van megastal De Knorhof maandag in Buren niet doorgaat. Het bedrijf Sebava bv heeft er 'geen zin in dat demonstranten de boel verzieken', zegt woordvoerder Jan Voermans. 

Door een hevige brand bij megastal De Knorhof in Erichem kwamen vorig jaar alle 20.000 varkens om. Het was vermoedelijk de grootste stalbrand ooit in ons land. Eigenaar Adriaan Straathof wil een 'nieuwe Knorhof' bouwen, aan de Burensewal in Kapel-Avezaath. Die moet 3,7 hectare worden en daarmee twee keer zo groot worden als de oude stal. Het is niet de bedoeling om meer varkens te gaan houden. 

Confrontatie

De bijeenkomst maandag stond gepland in de Prinsenhof in Buren. Demonstranten van Animal Rights, Burning Souls en Save Movement the Netherlands hadden een vergunning gekregen om op deze geplande infoavond te komen demonstreren. ,,Dan kunnen we de plannen niet goed uitleggen. We hebben geen zin de confrontatie aan te gaan en willen de aanwonenden op een goede manier informeren’’, zegt Voermans. 

Naar schatting 80 aanwonenden zouden de avond bijwonen. Nu zoekt Sebava 'andere manieren om omwonenden te informeren'. ,,Mogelijk plannen we een nieuwe datum, maar houden we dan een besloten bijeenkomst.’’ 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland