Volledig scherm
PREMIUM
Ingen De leenauto van Ingen leeft op de foto Jaap en Petra Sterenberg, pakken de auto in voor 3 weken vakantie, Zuid Frankrijk.Foto William Hoogteyling © William Hoogteyling

Dorpsauto van Ingen gaat zelfs mee op vakantie

INGEN - Het dorp moet nog even wennen aan het fenomeen. Maar de hybride dorpsauto blijkt nu al een uitkomst. ,,Hij is zelfs al op vakantie geweest.’’ 

Hij rijdt verrassend soepel, biedt plaats aan vijf personen en een rollator en is uitgerust met een automaat. En  iedereen in het dorp Ingen mag er mee rijden. Mits men heeft gereserveerd. 

Sinds het voorjaar van 2019 staat er in het Betuwse dorpje Ingen een hippe en hybride dorpsauto te blinken. Bert van Rotterdam (65) is de beheerder van het project dat valt onder Ingen Leeft!: ,,We vertrouwen erop dat mensen het gemak van de dorpsauto gaan ontdekken.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. ‘Twijfels over evacuatie 1995? Totaal niet’; oud-burgemeester Henk Palm van Zaltbommel is verbaasd
    PREMIUM

    ‘Twijfels over evacuatie 1995? Totaal niet’; oud-burgemees­ter Henk Palm van Zaltbommel is verbaasd

    ZALTBOMMEL - Er was geen enkele twijfel over het besluit om de bewoners van de regio Rivierenland te evacuëren in januari 1995. Dat zegt Henk Palm, oud-burgemeester van Zaltbommel, in een reactie op uitspraken van zijn toenmalige collega Ed d’Hondt. ,,Ik weet dat we twijfels hadden. Dat ga je dan echter niet naar buiten brengen, want dan krijg je chaos”, aldus d’Hondt in een interview met De Gelderlander.

Rivierenland