Volledig scherm
Maarit Ivalo en Ben Peters prikken afval langs de Provincialeweg bij Ingen. © Foto Raphael Drent

Dreigende wolken houden bermprikkers niet tegen

INGEN - Terwijl woensdag zogenoemde bubbelwolken dreigend de Provincialeweg bij Ingen naderen, zijn Maarit Ivalo en Ben Peters gewapend met prikstokken bezig de berm schoon te maken. Een opdracht van de gemeente Buren. 

,,Voor de gemeente is het opruimen te duur’’, weet Ivalo. ,,Verenigingen kunnen dat tegen een vergoeding doen.’’ Deelnemers krijgen een gebied aangewezen dat ze vier keer per jaar onder handen nemen. ,,Wij doen dit namens de Tennis Club Lienden’’, aldus Ivalo. ,,En we werken in twee gebieden: de jeugd heeft ook een plek.’’ Daar valt de Provincialeweg ook onder, maar vanwege de veiligheid prikken volwassenen daar het afval.

Met 1.000 euro op kamp

Quote

Van ‘hun’ jaarlijkse 1.000 euro gaat de jeugd op kamp, ons geld gaat in de algemene pot

Maarit Ivalo

Per prikbeurt krijgt elke groep 250 euro. ,,Van ‘hun’ jaarlijkse 1.000 euro gaat de jeugd op kamp’’, weet Ivalo. ,,Ons geld gaat in de algemene pot.’’ En naast een stukje schone natuur, heeft het prikken voor Ivalo nóg een voordeel. ,,Anders moet ik bij de club twee keer per jaar achter de bar staan. Verschrikkelijk, laat mij maar lekker lopen.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland