Ecoboerderij De Haan uit het Betuwse Ingen verkoopt het geneesmiddel Ivermectine als coronamedicijn, terwijl het daarvoor niet is goedgekeurd.
Volledig scherm
PREMIUM
Ecoboerderij De Haan uit het Betuwse Ingen verkoopt het geneesmiddel Ivermectine als coronamedicijn, terwijl het daarvoor niet is goedgekeurd. © Thinkstock

Ecoboer Matthijs verkoopt omstreden middel tegen corona, Inspectie doet onderzoek: ‘Dit is strafbaar’

INGEN - Matthijs de Haan uit Ingen gaat door met de verkoop van het omstreden geneesmiddel Ivermectine. Dit middel tegen wormen en schurft zou volgens de eigenaar van Ecoboerderij De Haan ‘gegarandeerd corona voorkomen’. 

20 reacties

 • A. Mulder

  1 maand geleden
  @Jessica: Er zijn 4 vaccins (tijdelijk) goedgekeurd in NL. 2 mRNA vaccins en 2 vector vaccins. Hopelijk komt er een traditioneel geïnactiveerd vaccin als alle letters van het Griekse alfabet zijn afgewerkt. Zodat er een cocktail kan worden gemaakt van de ernstigste varianten. Dan sta ik vooraan in de rij.
 • Wilma van Well

  1 maand geleden
  Brr... Engerd. Een refo - wappie. Strafbaar, dus een fikse boete op zijn minst.
 • Ceciel Buijser

  1 maand geleden
  Jongens, jongens. Ivermectine gebruiken tegen coronaverschijnselen. Waarom geen paardenpies tegen hoofdpijn, uienschillen tegen de bof en koeienmest tegen hernia. Allemaal pseudowetenschappelijk onderzocht en bekend gemaakt via de besloten wappiepagina's op facebook. En dan noemen ze mij goedgelovig. Jaaa hoor.
 • Pieter Zeeuw

  1 maand geleden
  Een groep Indiase advocaten sleept de WHO voor het gerecht o.g.v. de negatieve berichten t.a.v. Ivermectine (Bericht 16-9-2021).
 • Michel Van de Zand

  1 maand geleden
  @ Jessica, hoe kun jij dit beweren.Volgens Rutte en De Jonge was/is dit virus een volledig onbekend virus er bestonden geen middelen noch behandelingen voor, was destijds de uitspraak. Alles moest hard aangepakt worden om het niet te laten escaleren.Ouderen opsluiten in verzorgingshuizen met gesloten luchtbehandelingssystemen,zij vielen met bosjes om want ja virus binnen gaat die niet meer weg als je niet http://ventileert.Nu zijn ineens de vaccins al door ontwikkeld? Als dat zo is waarom boostershots?

Rivierenland