Ecoboerderij De Haan uit het Betuwse Ingen verkoopt het geneesmiddel Ivermectine als coronamedicijn, terwijl het daarvoor niet is goedgekeurd.
Volledig scherm
PREMIUM
Ecoboerderij De Haan uit het Betuwse Ingen verkoopt het geneesmiddel Ivermectine als coronamedicijn, terwijl het daarvoor niet is goedgekeurd. © Thinkstock

Ecoboer Matthijs verkoopt omstreden middel tegen corona, Inspectie doet onderzoek: ‘Dit is strafbaar’

INGEN - Matthijs de Haan uit Ingen gaat door met de verkoop van het omstreden geneesmiddel Ivermectine. Dit middel tegen wormen en schurft zou volgens de eigenaar van Ecoboerderij De Haan ‘gegarandeerd corona voorkomen’. 

20 reacties

 • Johannes Stolk

  11 maanden geleden
  Osterhaus: ,,En bij medicinale behandelingen, zoals met dexametahason, komen we niet verder dan een paar procent. Van Ivermectine is überhaupt nooit bewezen dat preventief enig effect heeft. Wél zijn er aanwijzingen dat het in een vroeg stadium van een corona-infectie iets kan helpen, maar ook dat moet nader worden onderzocht.’’ Waarom is dit na 2 jaar nog steeds niet onderzocht? Hij is toch zo gezegd een viraoloog?
 • susan Snel - van Kreuningen

  1 jaar geleden
  @RIVM: Zijn we wel varkens dan, omdat tot voor kort zo makkelijk en vaak een antibioticum aan mensen werd voorgeschreven. En mensen die als het gaat om ivermectine over kwakzalverij spreken, zou ik willen aanraden om eens op de website van de FLCCC te gaan kijken. Niet al het nieuws haalt de NOS.
 • A. Mulder

  1 jaar geleden
  @Jessica: Er zijn 4 vaccins (tijdelijk) goedgekeurd in NL. 2 mRNA vaccins en 2 vector vaccins. Hopelijk komt er een traditioneel geïnactiveerd vaccin als alle letters van het Griekse alfabet zijn afgewerkt. Zodat er een cocktail kan worden gemaakt van de ernstigste varianten. Dan sta ik vooraan in de rij.
 • Wilma van Well

  1 jaar geleden
  Brr... Engerd. Een refo - wappie. Strafbaar, dus een fikse boete op zijn minst.
 • Ceciel Buijser

  1 jaar geleden
  Jongens, jongens. Ivermectine gebruiken tegen coronaverschijnselen. Waarom geen paardenpies tegen hoofdpijn, uienschillen tegen de bof en koeienmest tegen hernia. Allemaal pseudowetenschappelijk onderzocht en bekend gemaakt via de besloten wappiepagina's op facebook. En dan noemen ze mij goedgelovig. Jaaa hoor.