Edith baalt van sluiten kledingwinkel Didi: ‘Groot deel van m'n leven geworden’

RivierenlandersBUREN/TIEL - Edith Ruiter haalt een grote sticker uit het plastic, die verwijst naar de uitverkoop van haar kledingwinkel. ,,Binnenkort lijkt het doek helaas echt te vallen”, beseft de inwoner van Buren. 

Edith Ruiter.
Volledig scherm
Edith Ruiter. © Foto Raphael Drent

Al meer dan dertig jaar werkt ze bij de onlangs failliet verklaarde kledingwinkel Didi. ,,Het is, niet overdreven, toch een groot deel van je leven geworden. Dat had ik van tevoren niet kunnen beseffen. En een definitieve sluiting zou heel zuur zijn, want dit filiaal in Tiel draait gewoon hartstikke goed.”

Vooral het contact met de klanten zal Ruiter missen. ,,Kijk, met geld kun je alles kopen. Maar iemand die hier binnenkomt in een rolstoel, of met een andere uitdaging, tóch kunnen helpen, daar heb ik altijd mijn voldoening uitgehaald. Ik hoop zo dat dit filiaal een doorstart maakt.”

Rivierenlanders 

De Gelderlander portretteert dagelijks de inwoners van Rivierenland. Hoe is het leven, waar dromen ze over, waar genieten ze van, waar kijken ze naar uit, wat heeft ze veranderd? Dit is Rivierenlanders.

Rivierenland