Nieuwe af en oprit bij de provinciale weg voor het fruitbedrijf.
Volledig scherm
Nieuwe af en oprit bij de provinciale weg voor het fruitbedrijf. © William Hoogteyling

Een nieuwe uitrit voor FruitNL

OMMEREN - Er is nu enige overlast maar het voelt absoluut goed voor FruitNL (het fruitbedrijf van Van Blijderveen), en de inwoners van Ommeren. Er wordt hard gewerkt aan de nieuwe in- en uitrit voor het bedrijf naar de provinciale weg N320 (Kesteren-Culemborg).

Daarmee is vanaf juni de overlast voor het vrachtverkeer door het dorp verleden tijd. Er is nu sprake van enige overlast, omdat de drukke provinciale weg tussen Kesteren en Culemborg bij Ommeren in westelijke rijrichting is afgesloten tot eind mei. 

En van 2 tot en met 5 juni zijn auto's in beide richtingen niet welkom en zijn er omleidingsroutes via de A15. 

Sterke groei

Fruit NL verhandelt fruit en fruitproducten en is gevestigd aan de Dr. Guepinlaan in Ommeren. Door de sterke groei van het bedrijf en door veranderende eisen van afnemers, meer leveringen en dat 24 uur per dag, werd de overlast groter en kwam het bedrijf steeds meer klem te zitten omdat ze op bepaalde (nachtelijke) uren niet door het dorp mocht rijden. 

Hoewel de provincie vanwege de verkeersveiligheid en snelle doorstroming nooit blij is met een extra aansluiting op een provinciale weg is er hier toch mee ingestemd. Een alternatief bleek niet voorhanden. 

Rivierenland