Volledig scherm
Romeinse bruiloft op de oogstdag. © Foto Raphael Drent

Een Romeinse bruiloft op Betuwse Oogstdag

OMMEREN - Van een Romeinse bruiloft tot blaaskapel en van een treintje tot rommelmarkt. De Betuwse Oogstdag was zaterdag alweer toe aan de vijfde editie.

Het feestje in Ommeren begon ooit als een kleinschalige poging om de Betuwe als toeristische trekker op de kaart te zetten. De afgelopen jaren groeide het uit tot een dagje uit waar duizenden bezoekers op af komen. De Betuwse Oogstdag is een samenwerkingsverband van de organisatoren Natuurlijk Gruun, het Appelcafé, Prima Voor Elkaar, het Streekmuseum Baron van Brakell en Stichting Vrienden van het Kulturhus Lienden.

Op het terrein konden bezoekers op 5.000 vierkante meter terecht bij kraampjes, een platte wagenverkoop van oude spullen van het Streekmuseum, of kijken naar oude ambachten. Er wordt voorlichting gegeven over de appelteelt en de Elstar- Express reed door de boomgaard.

Een bijzondere attractie was  dit jaar De Romeinse bruiloft die werd opgevoerd wordt door vrijwilligers van het streekmuseum.

Volledig scherm
© Foto Raphael Drent
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland