Volledig scherm
Klompenpad in Lienden © William Hoogteyling

Extra geld voor onderhoud klompenpaden in Buren

BUREN - De nieuwe coalitie in Buren wil extra geld uittrekken om de klompenpaden in de gemeente beter te kunnen onderhouden. Zonder goed onderhoud worden ze minder toegankelijk.

Het is gebleken dat niet alleen toeristen maar ook inwoners vaak en graag gebruik maken van de klompenpaden. Maar ze vereisen wel onderhoud, om de paden goed te houden en de bewegwijzering in stand te kunnen houden.

De paden bevinden zich vaak op particuliere grond in weilanden of boomgaarden en soms zijn er kleine trapjes of loopplanken nodig om hekken en slootjes over te kunnen steken. Al die voorzieningen vereisen onderhoud. De nieuwe coalitie wil dit jaar 7.500 euro uitgeven aan dat onderhoud en in de drie daarop volgende jaren steeds 23.500 euro per jaar.

Errekommerpad

De klompenpaden zijn populair in Rivierenland, er komen er steeds meer bij. Op het grondgebied van Buren zijn vijf klompenroutes uitgezet. Gemiddeld zijn ze tien tot vijftien kilometer lang. Het zijn het Marspad en Batouwepad bij Lienden, het Teisterbantpad bij Zoelen, Engelrodepad bij Beusichem en het Errekommerpad bij Erichem. 

De nieuwe coalitie heeft voor toeristen ook minder mooi nieuws in petto. Ze studeert op mogelijkheden om meer belasting te innen bij recreanten.

Rivierenland