Volledig scherm
De huidige uitrit bij FruitNL © William Hoogteyling

Extra uitrit FruitNL bij Ommeren

OMMEREN _ FruitNL mag een nieuwe uitrit aanleggen bij haar fruitbedrijf  in Ommeren naar de provinciale weg N320. Er is geen enkel bezwaar ingediend tegen de plannen.

In november ging de gemeente Buren al akkoord en tegen dat besluit is geen beroep ingesteld bij de rechtbank. Dat betekent dat de vergunning onherroepelijk is geworden. FruitNL is een groeiend en florerend bedrijf, dat is voortgekomen uit het meer dan 100 jaar oude fruitbedrijf van Van Blijderveen.

Provincie

De provincie moet de laatste maatregelen nu nog nemen, waarna de uitrit aangelegd kan worden. Dat betekent dat er minder vrachtverkeer over de Dr. Guépinlaan in het dorp Ommeren gaan rijden, de nieuwe uitrit sluit rechtstreeks aan op de nabijgelegen N320. Aanvankelijk was de provincie niet enthousiast over een nieuwe aansluiting op die drukke provinciale weg tussen Kesteren en Culemborg, maar is toch akkoord gegaan in het belang van het bedrijf en de inwoners van Ommeren.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland