Fietsers in Rivierenland.
Volledig scherm
PREMIUM
Fietsers in Rivierenland. © William Hoogteyling

Fietsparadijs dankzij rivieren en pontjes: ‘Het is hier nog rustig, zonder filefietsen’

KERK-AVEZAATH/ LIENDEN - De liefhebber van fietsen kan zijn hart weer ophalen nu het fietsroutenetwerk in Rivierenland is heropend. Het routenetwerk is op veel punten aangepast en kan weer jaren vooruit. Maar wat is er eigenlijk zo leuk aan fietsen in Rivierenland?

Het aanbod van fietsroutes en borden met knooppunten bestaat in Rivierenland sinds 2008. Recreatieschap Uiterwaarde houdt het netwerk met regelmaat tegen het licht. Is het nog actueel?

Moeten er knooppunten bij of vervallen? Hoe staat het met internet? Samen met de gemeenten en de provincie is besloten om het netwerk aan te passen, zodat de route actueel blijft en in goede staat.

,,Dat doen we omdat de borden het nut van het netwerk zich hebben bewezen’’, zegt Famke Welling, projectmedewerker Routes bij Uiterwaarde.

,,Mensen vinden het leuk om zelf te plannen. Maar ze willen zeker als het gaat om thema’s ook graag aan de hand gehouden worden. Daarom zorgen we voor een eenvoudig en toegankelijk systeem.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland