Fred dicht over corona en de Betuwse bloesem: ‘We moeten de knop omzetten’

VIDEOHEMMEN/ BUREN - Fred Eggink is de schrijver van het populaire BurenToenTheater, maar in deze barre coronatijden schrijft hij ook dagelijks een gedicht.

Eggink, wonend in Zetten maar tot een paar jaar geleden langdurig actief bij de Gelderlander in Tiel en wijde omgeving. is de pen trouw gebleven na zijn pensionering. Hij is dus al vanaf het prille begin betrokken als schrijver bij het door vele duizenden bezochte openluchtspektakel BurenToenTheater in de stad Buren. 

Fruitcorso

En was ook jaren woordvoerder van het Fruitcorso waarvoor hij nog steeds hand- en spandiensten verleent. Hij is, met wijlen Teun Luijendijk, tevens auteur van het standaardwerk De peren laten los over het Fruitcorso van Tiel. 

Eggink is verknocht aan de Betuwse bloesem en heeft daarover nu een gedicht geschreven in deze coronacrisistijd, dat enthousiast wordt gedeeld op de sociale media. Eggink: ,,Het zijn angstige tijden, dat vind ik niet alleen maar hoor ik ook van mensen om mij heen. Ik kan mijn moeder nu ook niet bezoeken.’’

Bloesemland

De ziekenhuizen overvol
Het dodental dat groeit
Alles ligt voor even stil
maar de bloesem bloeit

Niets is even wat het was
families zijn verscheurd
we leven in de pauzestand
maar de bloesem kleurt

In ons mooie bloesemland
moeten wij de knop omzetten

We gaan pas naar de knoppen
als we niet op elkaar letten

Fred Eggink in een bloeiende boomgaard in Hemmen.
Volledig scherm
Fred Eggink in een bloeiende boomgaard in Hemmen. © Foto Raphael Drent
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland