Volledig scherm
Eigenaar Hanjo de Jong met zijn medewerkers Sasja Zwiers en Marion Bieszke (Blond) bij hun nieuwe Gasterij De Meent in Beusichem. © William Hoogteyling

Frietkotje op recreatiegebied De Meent is nu Gasterij aan het water

BEUSICHEM - Als het woensdag echt warm wordt zullen velen voor het eerst kennismaken met een fonkelnieuwe aanwinst: Gasterij de Meent, bij de zwemplas in Beusichem. 

Het wat verloederde frietkotje op De Meent in Beusichem heeft plaatsgemaakt voor een eigentijdse gasterij annex beachclub.

Uitbater Hanjo de Jong: ,,Het enige wat ik hoor: wat is het hier mooi geworden. Dat vinden we zelf eerlijk gezegd ook.’’ Het wordt nu opeens heel zichtbaar dat er meer leven is gekomen op het voorheen wat ingedutte recreatieterrein.

Trimbaan

Volledig scherm
Het interieur van Gasterij de Meent. © William Hoogteyling

Marion Bieszke uit Zoelmond werd zes jaar geleden 'verliefd' op De Meent. ,,En dat is een heel stabiele relatie geworden’’, zegt ze lachend. Samen met Sasja Zwiers, eigenaar Hanjo de Jong en andere medewerkers gaat ze er voor zorgen dat de gasterij elke dag geopend is. ,,Er gebeurt op de Meent al zo veel meer dan in het verleden, het zag er alleen niet uit. Er is een klassieke trimbaan uitgezet, de natuur is ongekend mooi. Ik ken elk mosje en ben blij met de Canadese ganzen. Er is een bijenstal en een speeltuin en we organiseren hier al de laatste paar jaar succesvolle activiteiten als Paint de Meent, Schilderen op de Meent en de Modderdag. En met Jakkieba organiseren we hier met app's natuureducatie voor scholieren.’’

Allure

De nieuwbouw met veel glas en hout, gebouwd door Van Kessel uit Geldermalsen, heeft de uitstraling van een beachclub met allure. Enigszins vergelijkbaar met de geslaagde metamorfoses die ook Beachclub de Beldert en Eiland van Maurik recent hebben ondergaan. De Jong: ,,Je moet mee met je tijd, anders komen mensen niet of nemen ze spullen van huis mee.’’ Er is nog steeds een loket voor een snelle hap voor badgasten en andere bezoekers van het recreatieterrein maar nu ook een lounge-achtig terras waar het ook buiten drukke zwemdagen goed toeven moet zijn. 

Rivierenland