Volledig scherm
Clemens Cornielje was donderdag in Buren op bezoek bij zorgcentrum Oranjehof voor hij met de gemeenteraad sprak. William Hoogteyling

Fusie voor Buren geen doel op zich

BUREN - Buren redt zich prima, vindt de raad. Clemens Cornielje, de commissaris van de Koning, benadrukt dat de gemeente goed moet kijken of dat in de toekomst wel zo kan blijven. „Ik houd hier geen pleidooi voor herindeling, dat zult u uit mijn mond niet horen."

Hij stelde donderdag in gesprek met de Burense gemeenteraad dat herindeling geen doel op zich is. Zijn advies aan de politici liet echter aan duidelijkheid weinig te wensen over: „Zorg dat u zelf aan de bal blijft en houdt het gesprek met gemeenten in de regio op gang."

Zelfstandigheid
Cornielje hoorde fractievoorzitters vooral stellen dat Buren hecht aan zijn zelfstandigheid. Uitzondering was – naast de afwezige eenmansfractie van Partij voor de Dieren – D66. „Voor ons blijft Buren niet heilig. Sommige projecten zijn niet goed gegaan. Dat geeft financiële problemen die op inwoners worden afgewenteld. Daar moeten we eerlijk over zijn, het kost gewoon geld als je als gemeente dingen niet goed kunt", stelde Alda van Zijl.

Lees het volledige artikel in De Gelderlander, editie Rivierenland, van vrijdag 18 november of in onze e-paper.

Rivierenland