De onthulling van het beeldmerk Betuwe Best. De familie Scholten proeft de Betuwse kaas.
Volledig scherm
PREMIUM
De onthulling van het beeldmerk Betuwe Best. De familie Scholten proeft de Betuwse kaas. © William Hoogteyling

Gedeputeerde Drenth: ‘Koop elders niet wat de Betuwe u biedt’

OMMEREN - Met het onthullen van het beeldmerk is de lancering van het streekmerk Betuws Best compleet. Het logo voor de streekproducten werd zaterdag gepresenteerd in Appelcafé en Boerderijwinkel Natuurlijk Gruun in Ommeren, onder toeziend oog van onder meer gedeputeerde van de provincie Gelderland Peter Drenth en initiatiefnemer Jolijn Zwart-van Kessel van Stichting Platteland Rivierenland.

Genodigden verschansen zich in kleine groepjes onder de partytenten en grote parasols die in een kring staan opgesteld achter Natuur Gruun. Een aantal ondernemers uit de regio die zijn aangesloten bij het kersverse streekmerk, heeft hun producten uitgestald onder de overdekte kraampjes. Bier, kaas, worst, zuivel, jam, graan, perenstroop: het is er allemaal. Een gitarist speelt ingetogen countrynummers, een paar kinderen komen in gekleurde regenpakken voorbij op skelters en speelgoedtractoren.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland