Volledig scherm
PREMIUM
Erik Zaaijer, Sander van Alfen en Monique Bettink tekenen het coalitieakkoord voor Buren © DG/Eric Wijnacker

Geld voor sporthal en Klokhuis: maar ook flink hogere ozb in Buren

MAURIK - Geld voor een nieuwe sporthal en voor opknap van verenigingsgebouw het Klokhuis in Maurik: maar ook een flinke verhoging van 15 procent van de onroerend zaak belasting (ozb). De nieuwe coalitie van Buren presenteerde dinsdag haar plannen.

De coalitie bouwt voort op het programma van de uiteengevallen coalitie van GB, VVD en PvdA, maar zet nadrukkelijk eigen accenten. Overeenstemming is er bij de partijen over belangrijke punten: zo moet de gemeente absoluut de zelfstandige gemeente Buren blijven.

Herindeling is uit den boze. Om dat te bereiken is wel nodig dat er een stabiel bestuur  komt dat bovendien gaat zorgen voor financiële stabiliteit.

Dat laatste vergt een flink offer: de ozb gaat dit jaar met 15 procent omhoog en volgend jaar nog eens met 5 procent. Niet van harte, maar het kan niet anders vinden formateur Sander van Alfen (GB), Erik Zaaijer (PCG) en Monique Bettink (CDA).

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. ‘Twijfels over evacuatie 1995? Totaal niet’; oud-burgemeester Henk Palm van Zaltbommel is verbaasd
    PREMIUM

    ‘Twijfels over evacuatie 1995? Totaal niet’; oud-burgemees­ter Henk Palm van Zaltbommel is verbaasd

    ZALTBOMMEL - Er was geen enkele twijfel over het besluit om de bewoners van de regio Rivierenland te evacuëren in januari 1995. Dat zegt Henk Palm, oud-burgemeester van Zaltbommel, in een reactie op uitspraken van zijn toenmalige collega Ed d’Hondt. ,,Ik weet dat we twijfels hadden. Dat ga je dan echter niet naar buiten brengen, want dan krijg je chaos”, aldus d’Hondt in een interview met De Gelderlander.

Rivierenland