Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Eveline Van Elk

Goed seizoen voor de toeristische pontjes in Rivierenland

KERK-AVEZAATH – De tien toeristische pontjes van recreatieschap Uiterwaarde hebben opnieuw een goed seizoen beleefd. Dat zegt directeur Alex Kwakernaak. Nu het einde van het seizoen nadert, maakt hij de balans van een ‘prima zomer’ op voor de toeristische pontjes over de Maas, de Waal, de Linge en de Rijn. 

Na het jaar 2018, waarin een aantal pontjes vanwege de droogte tijdelijk uit de vaart genomen moest worden, konden de meeste pontjes dit jaar continu doorvaren. 

,,We hebben dit jaar relatief weinig uitval gehad.’’ Exacte cijfers heeft hij nog niet, maar de directeur denkt dat deze zomer gemiddeld is geweest. ,,Het voorseizoen was vrij koud en dus niet al te best en ook in de zomer hebben we wel wat mindere dagen gehad, en dat merk je toch op de pontjes.”

Stijging aantal fietsers is goed voor de pontjes

Hij merkt tegelijkertijd dat de markt voor de pontjes blijvend is en wellicht wel groeiende is. Uiterwaarde beheert ook het fietsroutenetwerk in Rivierenland. ,,Wat wij al jarenlang zien is de stijging van het aantal fietsers in het gebied. Die groei blijft zich doorzetten. Dat komt vast door het succes van de e-bike. Maar het is duidelijk goed voor ons en voor de rest van de toeristische sector in het gebied.’’ 

De pontjes blijven nog tot eind september in de vaart. Tot 15 september varen de pontjes dagelijks, in de twee weken daarna varen de pontjes alleen op vrijdag en zaterdag. Het weer heeft daar geen invloed op, zegt Kwakernaak. ,,Nee, want we werken met veel vrijwilligers. Velen van hen willen nu juist zelf op vakantie, dus we hebben niet genoeg vrijwilligers om door te gaan, mocht het straks weer mooi weer worden.’’ 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland