Grote uitslaande brand in woning in Maurik, bewoner krijgt rook binnen

VideoMAURIK - De brandweer is zaterdag kort na 17.15 uur uitgerukt voor een grote brand in een huis aan de Garststraat in Maurik. De vlammen sloegen volgens getuigen rond 18.45 nog uit de vrijstaande woning. Een bewoner is naar het ziekenhuis gebracht omdat hij rook had ingeademd. 

Het huis ligt net buiten de bebouwde kom van het dorp. Volgens getuigen werd de bewoner, een seniore man, wakker van het vuur. Hij verliet daarop het vrijstaande huis en waarschuwde de buren.

Caravans

De brandweer bestrijdt het vuur met zo'n veertig manschappen uit Maurik, Lienden, Beusichem en Tiel. Het was aanvankelijk moeilijk genoeg water te vinden om goed te kunnen blussen aangezien de sloten in de omgeving zo goed als droog staan. Daarom liet de brandweer een waterwagen komen. 

 Het huis is  geheel verloren, de woning ernaast lijkt geen gevaar te lopen. De brandweer probeert ook een schuur te behouden waarin caravans zouden zijn opgeslagen. Volgens de brandweer zit er in dat pand ook asbest.

Tip, aanvulling of correctie? Stuur een berichtje via Facebook of Whatsapp ons: 06-13322268.

Volledig scherm
De brand in Maurik. © Marco van Deick/Persbureau Heitink
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland