Volledig scherm
Het nieuwbouwproject Hoogendijck in 2017 gezien vanaf de dijk bij Beusichem © William Hoogteyling

Hoe ziet Beusichem er uit in de toekomst?

BEUSICHEM - In dorpshuis 't Zoetzand wordt dinsdagavond gesproken over de toekomst van Beusichem. Wat moet er in de toekomst gebeuren in het meest westelijke dorp van de gemeente Buren? 

De gemeente Buren is bezig met een alomvattende omgevingsvisie en is daarom bezig met een ronde langs verschillende dorpen. De gemeente gaat die omgevingsvisie gebruiken als inwoners en ondernemers nieuwe plannen hebben voor bijvoorbeeld woningen, bedrijven of zonneweides.

Soortgelijke avonden hebben eerder al plaatsgehad in Maurik, Rijswijk, Zoelmond en Ommeren. En na de bijeenkomst vanavond in Beusichem volgt op 12 december nog Eck en Wiel.

Hooghendijck

In ‘t Zoetzand kunnen Beusichemmers dinsdagavond 10 december zelf onderwerpen aandragen die van belang zijn voor de toekomst van het dorp. Het kan gaan over de woonbehoefte, verkeersveiligheid, biodiversiteit of de ontwikkeling van het sociale leven.

Beusichem is een van de dorpen in de gemeente Buren waar de laatste jaren nog wel wat woningen zijn gebouwd, in de nieuwbouwwijk Hooghendijck. Het is qua inwonertal (3.229) na Lienden en Maurik de derde kern in de gemeente. De bijeenkomst begint om 19.30 uur.

Rivierenland