Volledig scherm
PREMIUM
Het nieuwbouwproject Hoogendijck gezien vanaf de dijk bij Beusichem. © William Hoogteyling

Hoogendijck in Beusichem krijgt toch geen flats, wel gasaansluiting

BEUSICHEM - Het geplande appartementencomplex in de Beusichemse uitbreidingswijk Hoogendijck is geschrapt, er komen eengezinswoningen voor in de plaats. Een ander opvallend onderdeel van het plan: alle huizen krijgen nog wel een gasaansluiting en dat is zo langzamerhand heel bijzonder in Nederland.

Dat er nog gasaansluitingen komen in Hoogendijck komt omdat de vergunning daarvoor al in 2018 is afgegeven. Toen was er nog geen sprake van dat er geen nieuwbouw in Nederland meer mag komen met gasaansluitingen. Hoogendijck wordt dus een van de laatste bouwprojecten waar alle huizen nog gas krijgen. Voordeel voor de kopers is dat aanleg daarvan vaak goedkoper is dan duurzamere voorzieningen en veel mensen stellen koken op een gasfornuis nog steeds erg op prijs.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland