Volledig scherm
Ingrid Solleveld © William Hoogteyling

Ingrid helpt nieuwe ondernemers: ‘Waarom zouden we onze kennis niet delen’

vrijwilligersIn Rivierenland zijn duizenden vrijwilligers onmisbaar. ‘De Gelderlander’ zet ze in de schijnwerpers. Deze keer Ingrid Solleveld uit Beusichem.

,,Ook al ben je nog zo goed in je vak, ondernemerschap is heel wat anders en je krijgt het er gratis bij.” Toen Ingrid Solleveld (50) tien jaar geleden haar bedrijf startte, merkte ze dat ze wel wat hulp kon gebruiken bij het ondernemen. Ze werd lid van businessclub RIBIZZ. Nu ze meer ervaring heeft, leek het haar een goed idee zelf nieuwe ondernemers te helpen. ,,We hebben zoveel kennis in huis. Waarom zouden we dat niet delen met startende ondernemers? We hebben de RIBIZZ Academy opgezet. Meer ervaren leden fungeren als vrijwillige tutor voor jonge leden. Op de website zie je de specialisaties van ervaren leden. Wie een vraag heeft, kan een uurtje inplannen met een tutor van de RIBIZZ Academy.”

Duwtje in de goede richting

Solleveld organiseert congressen met haar bedrijf SOLA en ze regelt daarvoor ook sprekers en dagvoorzitters. Leden van de businessclub vragen haar regelmatig om advies. ,,Ik denk dat ik elke maand wel een gesprek heb. Een tijdje geleden kwam er bijvoorbeeld iemand die het lastig vond te netwerken. Ik heb gevraagd wat die persoon tegenhield. Ik heb hem met dat gesprek een duwtje in de goede richting kunnen geven.”

De adviesgesprekken die de vrijwilliger voert met jonge ondernemers geven haar voldoening. ,,Het is heel anders dan werken. Ik ben erachter gekomen dat ik vind dat niet alles wat hoeft te kosten. Door de gesprekken bouw je een band op met mensen. Daar haal ik een goed gevoel uit.”

De gouden tip voor iedere ondernemer is volgens Solleveld jezelf kwetsbaar opstellen. ,,Ik heb het ondernemerschap met vallen en opstaan geleerd. Wanneer je voor jezelf begint is het de eerste tijd spannend of je wel inkomsten hebt. Ik had een mooie website, maar niemand belde me. Toen ben ik met mensen gaan praten en heb ik vragen gesteld. Dat leverde prachtige tips op.”

En ook na tien jaar ervaring heeft Solleveld nog regelmatig een vraag die ze dan graag aan een tutor van de RIBIZZ Academy stelt.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland