Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie © copyright Marc Bolsius

Inspectie heeft dikke pluim voor 'apetrots' Zorgcentra De Betuwe

MAURIK - Zorgcentra De Betuwe vaart sinds een paar jaar een nieuwe koers aan de hand van de zogeheten Rijnlandse principes. Dat de nieuwe koers goed werkt, blijkt uit de 'dikke pluim' die onlangs is toegekend door de Inspectie voor de Gezondheidszorg.

Quote

We zijn geen voorloper, maar wel de eerste zorgorgani­sa­tie in Rivieren­land die op deze 'nieuwe manier' werkt

Els van Dijke, Communicatieadviseur Zorgcentra De Betuwe

Zorgcentra De Betuwe, dat in heel Rivierenland negen zorglocaties onder haar vleugels heeft, introduceerde in 2014 het Rijnlands werken. Dit houdt met name in dat medewerkers geheel vrij worden gelaten om zelf te bepalen en te handelen, omdat zij dagelijks de cliënten zien. Voorheen werd volgens communicatieadviseur Els van Dijke een meer Angelsaksisch model gehanteerd: een hiërarchisch systeem met directeur, managers en werkers, waarin 'de top' beslissingen neemt.

 ,,Het Rijnlands werken wordt de laatste jaren door steeds meer  bedrijven en instellingen rondom de Rijn - vandaar ook de naam - gebruikt. En dan niet alleen bij de zorg, maar ook bij bijvoorbeeld de politie en in het onderwijs. We zijn dan ook geen voorloper, al zijn we wel de eerste zorgorganisatie in Rivierenland die op deze 'nieuwe manier' werkt.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland