Volledig scherm
Het gemeentehuis in Maurik. © William Hoogteyling

Inwoners Buren kritisch op gemeente en op bereikbaarheid OV

BUREN - Inwoners van Buren zijn veelal gezond, hebben veel sociale contacten en zijn relatief weinig eenzaam. Maar ze klagen ook over de betrouwbaarheid van de gemeente en de staat van het Openbaar Vervoer (OV) in de gemeente. 

Dat blijkt uit een onderzoek van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten onder ruim 700 mensen in de gemeente in de Betuwe. De antwoorden die de Burenaren geven, worden vergeleken met andere vergelijkbare gemeenten en met het gemiddelde in Nederland. Daaruit blijkt dat het met veel dingen wel snor zit. In Buren wonen mensen fijn in het groen, voelt men zich veilig in de buurt en beleven ze minder verkeersonveilige situaties dan elders in het land.

Geen winkels en ov in de buurt

Grote problemen ondervinden de Burenaren met de nabijheid van winkels en vooral de nabijheid van openbaar vervoer. Mensen maken zich ook steeds meer zorgen over de nabijheid van scholen, nu in de afgelopen jaren kleine dorpsscholen moesten sluiten. 

Inwoners niet blij met dienstverlening gemeente 

Wanneer de Burenaren bevraagd worden over de relatie met de gemeente, zijn ze minder positief.  Waar tachtig procent van de Nederlanders tevreden is over een aanvraag bij zijn of haar gemeente, is dat in Buren maar 65 procent. Ruim dertig procent van de ondervraagden waardeert de samenwerking met de gemeente met een cijfer 5 of lager. Vooral het vertrouwen in de mensen op het raadhuis lijkt niet hoog. Slechts 19 procent van de inwoners stelt dat de gemeente doet wat ze zegt, maar zestien procent meent dat de gemeente luistert naar de mening van de inwoners. Overigens is het vertrouwen in de gemeente wel iets gestegen ten opzicht van 2016, toen lag dat nog 3 procent lager. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland