Volledig scherm
© William Hoogteyling

Ja, de scholen beginnen weer... behalve in Asch

ASCH - Aankomende maandag beginnen de scholen in de regio midden aan het nieuwe jaar. Grote spandoeken langs of over de weg maken automobilisten erop attent dat ze rekening moeten houden met schoolgaande fietsers. 

Zo hangt er ook een doek bij basisschool De Wegwijzer in Asch. Alleen heeft uitgerekend deze school met de zomervakantie zijn laatste jaar afgesloten.

Te weinig leerlingen

De school is dicht omdat er te weinig leerlingen op zaten. De laatste zeven leerlingen - allen achtstegroepers - namen in juli afscheid van de school. De overige leerlingen waren de afgelopen jaren al overgestapt naar andere scholen in de buurt. Een opmerkzame passant heeft de tekst van het spandoek daarom even 'verbeterd'. Ja, de scholen beginnen weer. Maar niet allemaal. Bij sommige blijft de deur komend jaar dicht.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Verbijstering na diefstal uit collectevarken in kerk

    Verbijste­ring na diefstal uit collecte­var­ken in kerk

    KERK-AVEZAATH - Bij een inbraak in de Sint-Lambertuskerk in Kerk-Avezaath is 500 euro gestolen. Het geld was bedoeld voor stichting Kikk dat het bedrag had opgehaald tijdens de Avezaathse Cultuurdagen. Dick Grendel, penningmeester van de stichting, kan er nog niet over uit. Hij sloot de kerk vrijdagavond af. Zijn vrouw ontdekte de volgende dag dat het spaarvarken waarin het geld zat, in scherven over de vloer lag. ,,Gods huis’’, klinkt het verbijsterd. ,,Een kerk, hoe durven ze?”

Rivierenland