Volledig scherm
De vernielingen aan de monumentale boerderij in Maurik. © Politie Buren

Jonge daders richten voor duizenden euro's schade aan monumentale boerderij Maurik aan: ‘Les voor het leven’

UPDATEMAURIK - Een groep jongeren in de leeftijd van 10 jaar hebben woensdagmiddag ruiten ingegooid van de monumentale boerderij ‘Mariënburg’ in Maurik. De schade bedraagt enkele duizenden euro's, die op hen zal worden verhaald.

De politie kwam de vernielingen woensdagmiddag rond 16.30 uur op het spoor na een melding. De jongeren werden staande gehouden door de boer die eigenaar is van de grond rond de leegstaande boerderij aan de Kapelstraat in Maurik.

De schade bedraagt enkele duizenden euro’s en zal op de daders worden verhaald. Nog niet alle daders zijn in beeld, daar wordt door de politie verder onderzoek naar gedaan. 

Bezoek van de politie op scholen

Volledig scherm
De monumentale boerderij ‘Mariënburg’ in Buren. © Politie Buren

Een deel van de jongeren zijn leerlingen van de groepen 7 en 8 van OBS De Boogerd en De Hoeksteen, de twee basisscholen van Maurik.  

De politie heeft daarom donderdag op beide scholen gesproken over de vernielingen. Onderwerp van gesprek waren de ‘financiële gevolgen, groepsdruk en eigen verantwoordelijkheid door “mee te doen” aan dit soort acties', schrijft de politie Buren op haar Facebook-pagina

‘Het begrip “vandaal” en “respect” werd daardoor ineens heel herkenbaar voor de leerlingen.’

‘Door in korte tijd op deze wijze te reageren op deze kwestie is dit voor een aantal leerlingen een les voor het leven geworden', concludeert de politie. 

De Boogerd wil geen commentaar geven op de kwestie en verwijst naar de politie. Bij De Hoeksteen was donderdag niemand van de directie aanwezig voor een reactie.

Tips of aanvullingen op het nieuws?

 WhatsApp ons!

Stuur een bericht op 06-13322268. Mailen kan ook, naar: online@gelderlander.nl

Rivierenland