Volledig scherm
Een koninklijke onderscheiding, behorend bij de Orde van Oranje-Nassau. © ANP

Koninklijke onderscheiding voor brandweervrijwilliger Freek Pont uit Zoelen

BEUSICHEM - Freek Pont (58) uit Zoelen heeft zaterdagavond een koninklijke onderscheiding ontvangen voor zijn werk bij de brandweer. Burgemeester Jan de Boer reikte het lintje uit tijdens de jaarlijkse brandweeravond in de brandweerkazerne in Beusichem.

Freek Pont is al sinds 1991 vrijwilligers bij de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid, eerst in Tiel, daarna in Maurik en de laatste jaren bij groep Buren. Hij was bevelvoerder binnen de posten en was informatiemanager in crisissituaties . 

Traumatische ervaringen

Sinds 2002 is hij instructeur opleiden en oefenen, en was hij jarenlang lid van het Team Collegiale Ondersteuning. Hier ondersteunde hij zijn collega’s tijdens traumatische ervaringen. Daarnaast jureerde hij regelmatig bij brandweer vaardigheidstoetsen, en bracht daarmee ook zijn kennis over. Zaterdag nam hij afscheid van de brandweer.

Pont is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland