Volledig scherm
Eck en Wiel Op de rotonde van de provincialeweg Zwarte Paard/Tielseweg moet jevier maal rondrijden om alle reclameborden te kunnen lezen. © William Hoogteyling

Las Vegas van de Betuwe bij Eck en Wiel

ECK EN WIEL - De rotonde bij het Zwarte Paard tussen Eck en Wiel en Ingen wordt door velen gekscherend al het Las Vegas van de Betuwe genoemd.  De rotonde in de provincialeweg N320 wordt omgeven door een grote serie reclameborden.

 Net zoals de fameuze Strip in het Amerikaanse gokparadijs Las Vegas, waar ontelbare reclameborden elkaar proberen af te troeven in de zoektocht naar klandizie. Bij het Zwarte Paard is het al niet anders. Je krijgt aan de hand van de borden wel de indruk dat er heel veel te doen is rond het Zwarte Paard, in Eck en Wiel en in Ingen.  

Roulette

Er is nog een overeenkomst met het gokparadijs in het voormalige Wilde Westen. Wie alle informatie op de borden rond de rotonde in zich op wil nemen heeft wel een paar rondjes nodig. Net zoals de balletjes op de talloze ronde roulettetafels in Las Vegas.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland