Volledig scherm
PREMIUM
Restaurant Maximaal in Buren © Foto Raphael Drent

Maximaal: Eten bij een fijne familie in Buren

over de tongBij Maximaal in Buren voelt het alsof je in een Frans dorpsrestaurant te gast bent. Frans vanwege de gedegen keuken, en familie vanwege opa en kleinzoon aan tafel.

Het stadje Buren bij schemerlicht op een mooie nazomerdag is fraai. Je wandelt van monument naar monument en op vestingwallen en -muren is hier ook niet bezuinigd. Gastrobar Maximaal ligt te midden van al dat schoons en mag zelf ook niet klagen als gerenoveerd historisch pand.

De deur staat letterlijk open bij Maximaal. Onze tafel staat daar vlak voor, maar voordat ik een drankje heb, wordt al gezegd dat bij koude voeten we aan de bel moeten trekken. Deze attentheid neemt gedurende de avond alleen maar toe.

Sociëteit Maximaal was jarenlang alleen voor leden, die hiermee het rookverbod wilden omzeilen. De harde kern bestond uit vijftien personen en dat verklaart ook meteen de vijftien wijnklimaatkasten in de eetruimte.

Ooit telde de club tweehonderd leden, maar de soosleden lieten het de laatste jaren afweten, de zaak kreeg een nieuwe eigenaar en stelde het restaurant open voor niet-leden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland