De ijsbaan in Doetinchem in 2017. Met een boormachine wordt gekeken of het ijs dik genoeg is.
Volledig scherm
PREMIUM
De ijsbaan in Doetinchem in 2017. Met een boormachine wordt gekeken of het ijs dik genoeg is. © Jan Ruland van den Brink

Min 12 graden, maar of de schaatsbanen overal open gaan? Coronaregels gooien roet in het eten

BUREN/ DOETINCHEM - Het gaat flink vriezen volgende week, maar of de schaatsverenigingen dan massaal de ijsbanen openen? De coronamaatregelen zouden weleens roet in het eten kunnen gooien. 

10 reacties

 • Hugo Gelderlander

  2 maanden geleden
  @Anton, hopelijk vindt de BOA jou wel. Je bericht lijkt bijna op opruiing en het is jammer dat de Gelderlander dit soort onverantwoorde berichten publiceert. Voor de duidelijkheid als er ijs ligt en mensen gaan schaatsen dan geeft dit ALTIJD veel extra werk bij de SEH en HAP, en dat moeten we nu juist niet voorkomen. Beter is met z'n allen NIET naar jouw oproep te luisteren en even rustig aan doen, zodat de zorg niet nog verder ontwricht raakt.
 • Om Zigt

  2 maanden geleden
  De uiterwaarden zijn prima te bereiken, geen schaatsbaan voor nodig.
 • Grooten

  2 maanden geleden
  Goed idee Anton om massaal het ijs op te gaan, dan gaan ze het druk krijgen bij de SEH’s en huisartsenposten met mensen die hun polsen of armen breken. De meeste mensen kunnen niet eens meer schaatsen.
 • Max Woods

  2 maanden geleden
  @Anton, adem straks maar eens uit zonder mondkapje en dan een goede opzetten en die het nog maar eens, kijk maar eens hoeveel dat scheelt! Tussen geen enkele zin en een beetje zin, zitten héél veel virus deeltjes! Kijk maar eens rond hoe weinig mensen nog verkouden zijn, of hoesten ed, ook een virus maar het wordt bijna niet verspreid, heerlijk!
 • Anton

  2 maanden geleden
  Ik stel voor om massaal op natuurijs te gaan schaatsen. Flinke boa die je dan een boete geeft. Wat een gezeur zeg. Schaatsen en de koude buitenlucht is hartstikke goed voor je weerstand. Ook interessant: nu het zo koud wordt kun je door de damp goed zien dat geen enkel mondkapje zin heeft. Let maar op.
 1. Australië herdenkt Prins Philip
  Play

  Australië herdenkt Prins Philip

 2. Spiksplinternieuwe priklocatie in Malden nauwelijks gebruikt
  Play

  Spiksplin­ter­nieu­we prikloca­tie in Malden nauwelijks gebruikt

Rivierenland