Ines van Dijk kan geen betaalbaar koophuis vinden.
Volledig scherm
PREMIUM
Ines van Dijk kan geen betaalbaar koophuis vinden. © Raphael Drent

Na haar scheiding zoekt ook Ines (32) zich rot naar een huis: ‘De woningmarkt is prut, ik gooi het over een andere boeg’

BUREN – Dat het vinden van een huis momenteel een crime is, weet ook Ines van Dijk. Nu een echtscheiding voor haar aanstaande is, is de moeder van drie kinderen naarstig op zoek naar betaalbare woonruime in Tiel of omgeving. ,,Aangezien de woningmarkt echt prut is, moet ik het over een andere boeg gooien.’’ En dus begon ze ‘helpinesaaneenhuis.nl’.

4 reacties

 • fina Horstink

  1 week geleden
  Kinderen kunnen wisselen van school Geen echte ramp. Even wennen en weer klaar.
 • Corne Garco

  1 week geleden
  Een op de drie huwelijken strandt. Als we wat meer streven naar gezamenlijk geluk en minder naar persoonlijk geluk, zal dat aantal wat dalen. Ik weet dat het niet populair is om te zeggen, maar de lat om een huwelijk (al dan niet met kids) stevig vorm te geven ligt bij menigeen wel erg laag. Dan blijven er meer huizen over voor de starters. Je kunt de schuld van het woningtekort niet bij de gemeente of woningcoöperatie neerleggen. En we kunnen voor 285k niet allemaal eerste rang zitten.
 • jacqueline post

  1 week geleden
  Ja dat begrijp ik dat je in de gemeente Buren geen huis kunt vinden. Ik heb ineens nieuwe mensen in de huizen naast me. Hebben niet op woongaard site gestaan. Is een sociale huurwoning en de echte huurders zitten elders. Dus ja gemeente Buren en woningbouw laten dit blijkbaar toe.
 • Björn Grooten

  1 week geleden
  Voor 285.000 euro kun je in Tiel een huis kopen. Er zijn veel ernstigere situaties voor mensen die met spoed een woning zoeken. Die bijvoorbeeld helemaal geen huis kunnen kopen. De wachttijd voor een sociale huurwoning is 8 à 9 jaar in Tiel. Dan kom je in zwakkere economische wijken terecht. Wil je echt wat te kiezen hebben zul je minimaal 10 jaar moeten wachten.

Rivierenland