De brand van 27 juli 2017 verwoestte alle varkensstallen van De Knorhof in Erichem.
Volledig scherm
PREMIUM
De brand van 27 juli 2017 verwoestte alle varkensstallen van De Knorhof in Erichem. © William Hoogteyling

Nieuwe Knorhof krijgt twee etages, gesprek met buurt uitgesteld

ERICHEM - Een uitbreiding is onbespreekbaar. De Knorhof wordt niet groter dan ie was voor de brand van 2017. Een zekerheidje lijkt wel dat de nieuwe megastal wederom bestaat uit twee etages. Het gesprek daarover met omwonenden is uitgesteld.

Afgelopen zomer werd nog een protestmars tegen varkenshouderij Knorhof gehouden.
Volledig scherm
Afgelopen zomer werd nog een protestmars tegen varkenshouderij Knorhof gehouden. © Raphael Drent

Het zal voorlopig wel een kat en muisspel blijven rond de nieuw te bouwen varkensstal in Erichem. Eigenaar Adriaan Straathof wil in het dorp opnieuw veel varkens gaan houden, dierenrechtenorganisaties als Animal Rights, Varkens In Nood en Burning Souls proberen hem waar mogelijk te dwarsbomen. 

Zo ligt er bij de provincie een verzoek om zijn milieuvergunning in te trekken nu hij in het Burense dorpje geen activiteiten ontplooit wegens het ontbreken van een stal. Activisten waren daarnaast van plan maandag opnieuw van zich te laten horen als moederbedrijf Sebava haar nieuwbouwplannen zou toelichten aan omwonenden. De spandoeken en varkensmaskers kunnen echter in de kast blijven liggen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland