De brand bij de varkenshouderij in 2017.
Volledig scherm
PREMIUM
De brand bij de varkenshouderij in 2017. © Foto Raphael Drent

Nieuwe megastal Knorhof stap dichterbij: plan voor bijna 26.000 varkens

KAPEL-AVEZAATH - De komst van een nieuwe varkensstal op de plek van de eerder afgebrande Knorhof in Kapel-Avezaath is weer een stap dichterbij gekomen. In totaal kunnen er volgens de plannen straks 25.668 varkens gehouden worden, nog meer dan in de vorige megastal. 

19 reacties

 • Maarten Hak

  3 jaar geleden
  Björn, het vlees dat in Nederland wordt geproduceerd gaat voor een groot deel naar Azië omdat ze daar last hebben van varkenspest. De megastallen in Nederland zijn voornamelijk voor de export van vlees  :-( Nederland is ná de VS de grootste landbouw-exporteur: dat is toch ongelooflijk .... Wij hebben zeker last van de intensieve veeteelt en het is zo CO2 'asociaal'. 
 • Nicky

  3 jaar geleden
  Iemand een paar trekkers over om naar Den Haag te rijden? Dat argument schijnen ambtenaren wel te begrijpen. Wat mij betreft het enige dier dat in de vee-industrie mag worden gehouden: angsthazen.
 • Josefien

  3 jaar geleden
  Hier gaat de regering niet over Hanneke, maar de gemeente e provincie. Helaas had hij al een vergunning ende gemeente kan niks doen, zeggen ze... Gezien de overlast voor omwonenden lijkt het mij dat het bestemmingsplan gewijzigd kon worden en dan zal ik het maar niet over die arme varkens hebben.
 • hanneke Welschen

  3 jaar geleden
  Echt onbegrijpelijk. Wat voor regering hebben wij???
 • T1plotseling

  3 jaar geleden
  Zo ook in Landerd en Grubbenvorst. Ook daar mogen midden tussen omwonenden nieuwe gigastallen komen. Het is niet de vraag OF, maar wanneer de volgende zoönose komt. Naar verluidt is er weer iemand dood aan q-koorts.. Ik krijg zo een haat tegen de staat. Dit is toch je vaderland niet meer, wat onze ouders na de oorlog weer opgebouwd hebben.