Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © onbekend

Oké, het was kort door de bocht, maar wel voortvarend

blogEen avond met alleen verliezers was het. ‘Ook bij ons doet dit pijn’, zeiden raadsleden die even daarvoor de sporthal voor de dertigste keer van tafel veegden. 

Rivierenland blogt
Journalisten van de redactie Rivierenland van De Gelderlander schrijven over wat hen bezighoudt en opvalt.

Rinke den Os.
Volledig scherm
Rinke den Os. © Foto Raphael Drent
Quote

Inwoners zijn de dupe. Die hadden al jaren sportple­zier kunnen hebben, maar wat hen is beloofd, blijkt niets waard.

En die uitspraken zullen oprecht zijn. Maar de raad van Buren zet zichzelf niet flatteus op de kaart met wéér een keuze voor uitstel. Want dat is het. 
Als een konijn uit de hoge hoed werd donderdag ineens gekozen voor een opblaasbare zaal, voor Joost mag weten hoe lang. De wens voor een echte sporthal is er nog, maar het ontwikkelen en exploiteren ervan wil men ‘aan de markt te laten’.
Toen VVD donderdag als eerste het woord nam, bleken de kaarten al geschud. Samen met de oppositie werd een nee uitgesproken tegen de hal. Een gelijkspel was daarmee voor voorstanders het hoogst haalbare. ‘Raad schiet plan voor sporthal af’ schreef ik meteen maar op onze website, lekker voortvarend. Veel betrokkenen in de raadzaal vonden het wat kort door de bocht, lieten ze in de schorsingen blijken. Hoezo? Ik kan toch tellen, antwoordde ik. 

Eerlijk is eerlijk, het hád in theorie nog wel anders kunnen lopen. Maar daar hield ik geen rekening mee, waarschijnlijk omdat de raad zelf in dit dossier nog nooit zo voortvarend had gehandeld. Al rond de eeuwwisseling werd er gesproken over een hal voor Maurik.

Maar steeds als het keuzemoment daar is, heeft de raad nieuwe vragen en wensen. En na de verkiezingen begint een nieuwe ploeg politici van vooraf aan. Inwoners zijn de dupe. Die hadden al jaren sportplezier kunnen hebben, maar wat hen is beloofd, blijkt niets waard. Zo veel gebakken lucht dat ze er maar een sportzaal mee vullen.  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland