Oldtimers trekpleister in Lienden

VIDEOLIENDEN - De jaarlijkse Pinksterfeesten in Lienden beleefden op tweede pinksterdag een mooie finale met de zevende Oldtimerrit die vanuit Lienden vertrok voor een tocht door een groot deel van de Betuwe. 

Organisator Piet van de Grift: ,,We hebben vorige week al een stop moeten instellen, toen zaten we al op 135 oldtimers die mee willen rijden. En meer plek om ze te showen hebben we na afloop van de rit niet in parkje Vredelust in het centrum van Lienden.’’ Velen vergaapten zich aan de fraaie oldtimers. Niet alleen auto's zoals de VW Karmann Ghia, een Fiatje 500 en een MG, maar ook klassieke bromfietsen als Zundapp en Kreidler Florett. 

Rode Jaguar

Quote

Ik krijg heel wat duimpjes omhoog

Piet van de Grift, Eigenaar klassieke Jaguar

Van de Grift is zelf eigenaar van een 50 jaar oude rode Jaguar: ,,Ja, daar trek je heel wat bekijks mee. Maar het is een feest om er in te rijden. Als contrast hebben we er een nieuwe elektrische Jaguar naast gezet. Maar onder de motorkap oogt zo'n oude toch veel mooier. Qua brandstofkosten maakt het wel verschil: per 100 kilometer kost dat met mijn oude Jaguar 34,10 euro, met die nieuwe elektrische 6,25 euro. Maar ja, die oude spreekt meer tot de verbeelding hè. Ik krijg heel wat duimpjes omhoog als we er mee rondrijden.’’ Die duimpjes omhoog waren er ook voor heel wat andere oldtimers die in Lienden te zien waren.

Volledig scherm
De Oldtimertocht in Lienden © William Hoogteyling
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland