Volledig scherm
Foto ter illustratie © Erik van 't Hullenaar

Politie gaat in Buren onopvallend controleren om bellende automobilisten te bekeuren

Inwoners van Buren kunnen erop rekenen dat de politie in hun gemeente voorlopig wekelijks controles gaat houden in het verkeer. Gisteren zijn meerdere bellers beboet, evenals mensen die geen gordel droegen.

Ze melden het zelf op Facebook: ‘be smart, draag je autogordel en koop een handsfree-set voor je mobiele telefoon. Wij blij en de burger voorkomt een pittige boete’. Wijkagenten Frank Siccama en Dik Laponder waarschuwen Burenaren op het sociale medium voor meer controles in de gemeente.

Maandag deelden ze samen al meerdere boetes uit tijdens een onopvallende actie die zij hielden vanuit een blauwe auto zonder politiekenmerken. Mensen die werden betrapt met een telefoon in hun handen, konden rekenen op een prent van 249 euro, bestuurders zonder gordel kregen een boete van 149 euro. 

‘Kinderachtig’

Hoeveel boetes er zijn geschreven is niet bekend. Wel dat de controle van gisteren voorlopig niet de laatste is. In de komende weken gaan de agenten ‘in verband met toenemende verkeersonveiligheid - landelijk meer doden en gewonden in het verkeer -’ in de regio vaker controleren. Op de Facebookpagina van Politie Buren wordt op die aankondiging al veel gereageerd. Mensen doen suggesties om in hun ogen onveilige locaties te bezoeken. Zo wordt de Brede School Maurik geopperd.

Veel Facebookvolgers reageren positief op de controles: ‘Alleen maar goed. Ik zie nog genoeg mensen met het mobieltje aan het oor. En op de fiets ook.’ Een enkeling laat zich negatief uit over de actie: ‘Kinderachtig bah’.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland