Volledig scherm
PREMIUM
Sarah Blom © William Hoogteyling

Psycholoog Sarah Blom uit Buren schrijft bestseller over de onbegrepen wereld van dementie

Sarah Blom is expert op het gebied van dementiezorg. Ze werkt als ouderenpsycholoog en woonde jaren samen met haar dementerende oma. Naast een succesvolle theatervoorstelling ligt er van de Burense nu een boek in de winkels: Jij Bent Toch Mijn Dochter is een bestseller.

Met haar zoontje, twee broers en haar moeder woont ze in een karakteristieke oude boerderij aan de rand van het stadje Buren. Ze kochten het pand jaren geleden samen om van daaruit samen te kunnen werken. Sarah Blom en haar broers David en Misha zijn alle drie psycholoog, theatermaker en acteur, moeder Lydia is kunstenares en actrice. Uit hun gezamenlijke creatieve geesten ontstond eerder Dag Mama. Dat theaterstuk trok al zo’n 100.000 bezoekers. Drie keer per week speelt het gezin Blom nog in het land, twee keer per week ook op de planken in hun eigen theater in Buren. En terwijl Blom als ouderenpsycholoog haar agenda goed gevuld heeft, kon ze geen nee zeggen toen de Arbeiderspers aanklopte.

,,Ik schreef al blogs over mijn ervaringen. Het zijn bijzondere situaties die ik meemaak. De reacties op de blogs vond ik altijd al indrukwekkend om te lezen, maar als er een boek voor de deur staat word je toch zenuwachtig. Zijn ze wel goed genoeg?’’

Lovende recensies

De eerste recensie van Jessica Durlacher kwam als geroepen: ‘enorm aangrijpend’. ,,Mijn boek mocht niet voelen als klinische verslaglegging. De verhalen moeten recht doen aan de indrukwekkende wereld van dementie, bij mensen binnenkomen.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland