Volledig scherm
Sportpark Maurik-Oost, de plek waar de sporthal moest komen. Voorlopig komt dat er niet van. © Raphael Drent

Raad lijkt plan voor sporthal Maurik af te schieten: ‘We kunnen dit niet betalen’

updateMAURIK - Maurik krijgt voorlopig geen sporthal. Tijdens een extra raadsvergadering heeft Nanda van Doremalen namens de VVD laten weten dat het niet kan instemmen met het huidige voorstel. D66, CDA, PvdD en PCG steunen een alternatief plan van de partij.

Van Doremalen is helder: ,,Wij kunnen deze sporthal niet betalen. Zeker niet nu er een tekort op de begroting is van 2,4 miljoen. Dit project is uit de hand gelopen.’’

VVD stelt samen met D66, CDA, PCG en PvdD voor een snelle, tijdelijke oplossing te zoeken voor de scholen die al jaren per bus naar Eck en Wiel en Rijswijk pendelen voor gymles.

Een externe partij mag dan onderzoek doen naar de haalbaarheid van een sporthal. ,,De trage werkwijze van de gemeente zorgt voor stijgende kosten’’, aldus van Doremalen.

‘Jullie zijn het verplicht’

De VVD noemt de sporthal niet onmisbaar. ,,Is een sporthal nodig? Nee. Wenselijk, dat wel.’’

In theorie kan besluitvorming worden uitgesteld tot een volgende vergadering als negen raadsleden voor en negen raadsleden tegen het voorstel stemmen. Echter, in de volledige bezetting - als alle raadsleden aanwezig zijn stemmen 21 politici over de politieke plannen - zou het huidige plan niet op een meerderheid kunnen rekenen als enkel PvdA en Gemeentebelangen vóór zijn. 

Wethouder Gerdjan Keller wil boven alles dat de raad een knoop doorhakt en niet aanstuurt op uitstel. ,,Dat zijn jullie verplicht aan de scholen, aan de inwoners.’’

Uitstel tot na de zomer zou betekenen dat het contract met de aannemer afloopt. In de praktijk zouden de bouwkosten daardoor waarschijnlijk alleen maar verder toenemen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland