Pepperspray en pistool. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Pepperspray en pistool. Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Rechtbank snoeihard over ‘onbetrouwbare’ verklaringen agenten: vrijspraak voor Poolse chauffeur

ARNHEM – De rechtbank in Arnhem vindt verklaringen van drie politieagenten in de zaak tegen een 35-jarige Pool die wordt verweten doelbewust op een agent te zijn ingereden in Eck en Wiel niet betrouwbaar. Ze heeft de Pool dinsdag aansluitend op de strafzitting tegen hem vrijgesproken.

8 reacties

 • Ook

  2 maanden geleden
  Indien het OM geen hoger beroep instelt kan deze zaak voor de betreffende agenten niet zonder consequenties blijven. Komt er wel hoger beroep dan bepaalt de uitkomst daarvan of die consequenties volgen.
 • Ha Jo

  2 maanden geleden
  Over dat politieoptreden hoor je niks meer. we moeten wel vertrouwen houden in onze wetsdienaren Denk meteen weer aan hond Tommie , weetjewel die nu een oog mist.
 • Silvester

  2 maanden geleden
  Zit dit met verbazing te lezen. En ik dacht nog wel dat dit soort dingen in de groter steden voor kwam. Maar niet bij de politie op het platte land. Gelukkig heeft de rechter dit dan goed gezien. Hier moet de politie ook dan hard op worden aan gepakt. Niet normaal hoe het tegenwoordig in deze wereld gaat. Macht misbruik als je een pak aan heb.
 • Antonius

  2 maanden geleden
  Als dit waar is dienen de agenten op staande voet ontslagen te worden. Uiteraard moeten ze ook strafrechtelijk vervolgd worden.
 • Anton

  2 maanden geleden
  Snoeihard? Geen verdere vervolging van de agenten? Wel zeer 'veilige artikelen waar mensen op mogen reageren de laatste dagen.
 1. Demonstranten boos over 'satanisch' songfestivallied van Cyprus
  Play

  Demonstran­ten boos over 'satanisch' songfesti­val­lied van Cyprus

 2. Publiek los bij coronatest in Ziggo Dome
  Play

  Publiek los bij coronatest in Ziggo Dome

Rivierenland