Ziekenhuis Rivierenland in Tiel.
Volledig scherm
Ziekenhuis Rivierenland in Tiel. © Foto Raphael Drent

RIVM komt met gunstige coronacijfers voor Rivierenland; alleen stijging besmettingen

TIEL - Goed coronanieuws voor Rivierenland. In de afgelopen 24 uur zijn geen inwoners overleden of in het ziekenhuis opgenomen vanwege het virus. Alleen het aantal besmettingen liep op met drie inwoners uit de gemeenten Buren, Neder-Betuwe en West Betuwe.

Woensdag overleed nog voor de tweede dag op rij een inwoner van Neder-Betuwe aan het coronavirus. Ook werd toen een inwoner van de gemeente opgenomen in het ziekenhuis. In de overige gemeenten van Rivierenland bleef het aantal coronadoden en ziekenhuisopnames ook toen al gelijk.

In Neder-Betuwe zijn nu 20 inwoners overleden door het virus. West Betuwe verloor de meeste inwoners van Rivierenland: 25. Ook in Tiel sloeg het coronavirus zwaar toe: 18. De gemeenten Buren (6) en Culemborg (7) tellen beduidend minder sterfgevallen. In totaal 76 inwoners van het gebied zijn overleden aan het virus.

Van West Betuwe zijn ook de meeste inwoners opgenomen (geweest) in het ziekenhuis: 42. De gemeente wordt op de voet gevolgd door Tiel (41). Dan volgen Neder-Betuwe (32), Culemborg (21) en Buren (16). In totaal waren bij 152 burgers uit Rivierenland de ziekteverschijnselen zo erg dat ze in het ziekenhuis hebben moeten overnachten.

Rivierenland