Wijkagent Frank Siccama wilde een groep jongeren in Buren confronteren omdat ze het samenscholingsverbod overtraden.
Volledig scherm
Wijkagent Frank Siccama wilde een groep jongeren in Buren confronteren omdat ze het samenscholingsverbod overtraden. © Frank Siccama

Samenscholende jongeren in Buren stuiven alle kanten op bij zien wijkagent

BUREN - Een groep jongeren in Buren is dinsdag alle kanten op gestoven toen wijkagent Frank Siccama ze wilde confronteren met het samenscholingsverbod, dat de jongeren negeerden. ‘NIET TE GELOVEN DIT!!!’, schrijft de wijkagent op Instagram.

‘Mensen worden doodziek, mensen gaan dood, mensen vechten voor het leven van anderen, mensen raken hun baan kwijt.... Is het dan zo moeilijk om je een aantal weken te houden aan opgelegde regels?’

De maatregelen om het coronavirus te bestrijden zijn verlengd tot 28 april, het samenscholingsverbod hoort daar ook bij. Wie de regels overtreedt kan dat op een boete van 390 euro komen te staan.

‘Dat ook jongeren ernstig ziek kunnen worden of zelfs overlijden is toch wel bewezen afgelopen week!! Doe je het niet voor jezelf doe het dan voor een ander!! Moeten we dan echt gaan jagen? Wordt het dan echt een kat- en muisspel? DENK NOU TOCH EENS NA !!!!’, aldus de geëmotioneerde wijkagent.

Rivierenland