Volledig scherm
Glazenwasser John Hak. © Raphael Drent

Scheef tegen de gevel in Buren

RIVIERENLANDERSBUREN - De manier waarop John Hak (37) de hoge ladder door de nauwe straatjes van Buren tilt, verraadt enige oefening. ,,Ik doe dit al elf jaar'', zegt de glazenwasser uit Tricht. 

Telkens als hij naar boven klautert, staat de ladder scheef tegen de gevel. ,,Op die manier hou ik mijn werkgebied vrij'', zegt hij wijzend naar een raam op de eerste verdieping dat hij streeploos heeft achtergelaten. John's glazenwassersbedrijf staat er op zijn polo. ,,Ik maak weken van 70, 80 uur. Ik run het bedrijf met twee compagnons. Zomers is dit een fantastische baan. In de winter vind ik het minder, maar dan proberen we bij bedrijven zoveel mogelijk 'binnenwerk' te regelen. Hiervoor had ik een kantoorbaan, toen ik het bedrijf kon overnemen van een ploeggenoot bij Tricht. Dit is toch veel leuker.''

Rivierenlanders
De Gelderlander portretteert dagelijks de inwoners van Rivierenland. Hoe is het leven, waar dromen ze over, waar genieten ze van, waar kijken ze naar uit, wat heeft ze veranderd? Dit is Rivierenlanders. Aflevering 586.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland