Volledig scherm
Mede dankzij de inzet van een politiehelikopter werden vier fans van MEC'07 zondag opgepakt. © ANP

SCR noemt geweld MEC-fans buiten alle proporties

MAURIK / RIJSWIJK - De voetbalbesturen van MEC'07 uit Maurik en SCR uit Rijswijk zitten vanavond bij burgemeester Jan de Boer van de gemeente Buren aan tafel. Die heeft de vertegenwoordigers van beide clubs op het matje geroepen nadat zondag vier supporters van MEC'07 twee fans van SCR het ziekenhuis hadden ingeslagen.

Zes fans uit Rijswijk hadden de supportersbus van MEC'07 in Maurik opgewacht om de degradatie van hun aartsrivalen te 'vieren'. Vier fans van MEC'07 gingen daarna naar het sportpark van SCR om verhaal te halen. ,,Ze hebben twee van onze leden met riemen het ziekenhuis ingeslagen", zegt Patrick van der Linden, de penningmeester van SCR. ,,Zo'n reactie is buiten alle proporties."

Geknokt

Drie weken eerder was het ook al raak. ,,Hadden we daar met 2-2 gelijkgespeeld", zegt Bart van Malsen, leider van MEC'07. ,,Was daarna heel gezellig in hun clubhuis. Tot hun trainer de microfoon pakte en riep dat hij hoopte ons nooit meer tegen te komen in de competitie. Er is ook nog even flink geknokt."

Van  Linden ontkent het incident niet, maar wil verder niet reageren. De politie hield zondag - mede dankzij de inzet van een politiehelikopter - vier mensen aan. ,,Daar zat geen lid van SCR bij", benadrukt Van der Linden.  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland