Volledig scherm
PREMIUM
Alie en Gerard Duisterhof in hun voortuin. © Foto Raphael Drent

Stel uit Buren wil van het gas af maar schrikt van de kosten: ‘Dat is toch pure idioterie’

BUREN - Gerard en Alie Duisterhof denken het goede te doen door hun huis in Buren zelf duurzaam te maken. Goed voor het milieu, in lijn met de wensen van de overheid en goed voor de portemonnee. Maar dan gooit leiding-bedrijf Liander roet in het eten.

Quote

We willen eigenlijk naar 0.

Alie Duisterhof

,,Ik kan er nog steeds niet over uit. Ik ben een en al verbazing, verwondering”, zo verzucht Gerard Duisterhof (67) in zijn rijtjeshuis aan de rand van Buren. Het gepensioneerde echtpaar doet er alles aan om hun huis zo klimaatvriendelijk mogelijk te maken.

Ze hebben zonnepanelen op het dak gelegd, de vloer geïsoleerd, de ramen zijn dubbel plus glas en zelfs de koelkast is vervangen voor een zuiniger model.

,,We doen het vooral omdat we het leuk vinden. We houden ook wel van de natuur en wandelen graag maar het is ook een soort hobby geworden”, vertelt Duisterhof. De energierekening is laag. Nog maar een paar tientjes in de maand. Dat bedrag, opgebouwd uit de kosten voor gas en vaste rechten, is weliswaar laag, maar het kan nog lager. ,,We willen eigenlijk naar 0”, zegt Alie.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland