Feestgangers afkomstig van het feest in Rijswijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Feestgangers afkomstig van het feest in Rijswijk. © ANP

Straffeloos feesten tot laat in de middag: waarom de politie vooral bleef toekijken bij de nieuwjaarsrave in Rijswijk

RIJSWIJK - Met stijgende verbazing volgde Nederland op 1 januari hoe een illegaal Tekno-feest met bijna duizend bezoekers in een verlaten steenfabriek urenlang door kon gaan terwijl de politie toekeek. Waarom werd er niet eerder ingegrepen? Hoe kon het dat het feest stilgehouden was? Een reconstructie. 

1 reactie

 • W. Loeffen

  4 maanden geleden
  Dus om 22.00 uur was de politie gealarmeerd en had deze op kunnen treden. Tegen 40 man kunnen ze toch wel op??? Verder een trieste situatie.
 1. Aanhoudingen, auto's en geluidsapparatuur in beslag genomen na illegaal feest in Rijswijk: ‘Snap wel dat mensen ’n feestje willen, snakken wij ook naar’
  Play
  PREMIUM
  VIDEO | UPDATE

  Aanhoudin­gen, auto's en geluidsap­pa­ra­tuur in beslag genomen na illegaal feest in Rijswijk: ‘Snap wel dat mensen ’n feestje willen, snakken wij ook naar’

  Het illegale feest op het terrein van de voormalige steenfabriek Roodvoet in Rijswijk (Gld.) is afgelopen. De politie heeft het feest dat sinds vrijdagavond bezig was zaterdagmiddag beëindigd. De vele honderden bezoekers hebben het terrein verlaten. Een bezoeker die niet wilde vertrekken is door de politie aangehouden.

Rivierenland