Volledig scherm
PREMIUM
Joodse begraafplaats Aalsdijk. © William Hoogteyling

Straks loopt niemand de Joodse begraafplaats voorbij

BUREN - Je loopt er zo voorbij zonder 'm te zien: de oude joodse begraafplaats aan de Aalsdijk in Buren. Daar moet verandering in komen, vindt buurman Pierre Rutgers (67).

Hij is haast onzichtbaar, maar hij staat er wel degelijk: het groene bordje dat de Joodse begraafplaats langs de Aalsdijk aanduidt. Het staat in de heg aan de voorkant van de ruim 200 meter lange begraafplaats. De gemiddelde wandelaar loopt er waarschijnlijk niets vermoedend voorbij, zich niet realiserend dat hier ooit de grootste Joodse begraafplaats van buiten Amsterdam lag. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Een magische Sinterklaasintocht in Eck en Wiel
    PREMIUM
    Vrijwilligers

    Een magische Sinter­klaas­in­tocht in Eck en Wiel

    ,,Om zo’n groot feest te maken van de Sinterklaasintocht moet je wel een beetje gek zijn”, lacht Conja van Soest (45). Ze is lid van de Oranjevereniging van Eck en Wiel die elk jaar de intocht verzorgt. Er staat dit jaar een groot feest op het programma. ,,Het bedrijf Sint&Friends komt een uur lang een show geven”, vertelt Van Soest. ,,Ook is er een papa- en een mamaverkiezing en komt er een koek-en-zopiemarkt.”

Rivierenland